•  

  Backpack reisroute Paraguay

    •  

  "Speelplaats voor de ontdekkingsreiziger"

   

  Backpack reisroute Paraguay | Als je denkt aan backpacken in Zuid-Amerika, dan is Paraguay niet het eerste land dat bij je opkomt. Eigenlijk jammer! Paraguay is namelijk een onontdekte speelplaats voor de ontdekkingsreizigende backpacker. Eerlijk is eerlijk, het is niet het gemakkelijkste land om te bereizen maar de behulpzame bevolking, de vrijwel afwezige toeristische industrie en het heerlijke eten maken een bezoek aan Paraguay meer dan waard. Twijfel dus zeker niet om dit land op je lijst te zetten om te bezoeken als je gaat backpacken in Zuid-Amerika. Lees hieronder waar je zoal heen kunt.


 • Backpackroute Paraguay


  Een indrukwekkende en verrassende route. Start in de Paraguyaanse hoofdstad, Asuncion en eindig in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld, Pantanal. Onderweg zul je  door indrukwekkende gebieden reizen. Zo reis je langs Parque Nacional Ybycuí, Saltos del Monday, de Itaipu dam, Caratera de Iguazu, Parque Nacional Cerro Cora, Concepcion, Bahia Negra en de Paraguayaanse Pantanal. Wij hebben hieronder deze indrukwekkende backpackroute door Paraguay voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 •  

  Asuncion


  Asuncion is gevestigd in 1500 en dat maakt de hoofdstad van Paraguay een van de oudste steden van heel Zuid-Amerika. Mede daarom is het een ideaal startpunt voor een backpackreis door Paraguay. Zeker voor de historie liefhebber. De stad kent namelijk een breed aanbod aan musea en een pittoreske historisch centrum.


  Parque Nacional Ybycuí


  Met een dagtrip vanuit Asuncion bezoek je het hoogtepunt van Paraguay: Ybycui, de speelplaats voor de natuurliefhebber. Hier kan jij je volledig overgeven aan de natuurlijke omgeving. Dit sub-tropische regenwoud brengt je in relaxte sferen met het geluid van stromende watervallen op de achtergrond tijdens je wandeling door de enorme diversiteit van flora en fauna. Onze favoriet: de enorme vlinders!


  Saltos del Monday


  Saltos del Monday is niet perse een bestemming maar het is een waterval die zich in het Municipal Park Monday bevindt. Adembenemend natuurlijke schoondheid is niet uitzonderlijk in Paraguay, maar deze waterval is zeker een bezoek waard met als bonus: ook hier schitterende omringende flora en fauna.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Itaipu dam en Caratera de Iguazu


  De grootste hydro-elektrische dam ter wereld voorziet maar liefst 90 procent van de Paraguayanen van elektriciteit. De dam is open voor bezoekers en heeft een museum waar je meer kan leren over de Iguazu Rivier en de Parasena Rivier. De dam is tevens deel van de bekende connectie tussen Paraguay, Brazilië en Argentinië: de Iguazu watervallen. Het watervallencomplex bevond zich ooit volledig op Paraguayaans grondgebied maar tijdens de oorlog halverwege 1800 verloor het dit spectaculaire natuurwonder.


  Parque Nacional Cerro Cora


  Het grootste beschermde gebied van Paraguay. Dit dichtbegroeide bosgebied biedt het volledige pakket: van bergachtige heuvels tot stortende watervallen. Je kan hier zelfs prehistorische grotten bezoeken met duizenden jaren oude inheemse kunst. Zoek bij aankomst het bezoekerscentrum op om te vragen naar de verschillende hike routes en de bezienswaardigheden die je op deze routes zal tegenkomen.


  Concepcion


  Een relaxte havenstad aan de Rio Paraguay rivier met oude historische gebouwen. Met een biertje op een van de zandstranden kan je hier het echte Paraguay gevoel beleven, al starend naar locals die hun dagelijkse leven lijden en street food karretjes die langsrijden om je maag te vullen.


  Bahia Negra en de Paraguayaanse Pantanal


  De Pantanal wordt weinig bezocht vanuit Paraguay omdat slechts een klein deel van het natuurgebied zich in dit land bevindt. Dit maakt het echter net een stuk ruwer en minder toeristische. Voor de ontdekkingsreiziger een stuk spannender! Je bereikt het gebied vanaf Bahia Negra.


 • Kaart en video Paraguay

   


 • Leuke reisroute Paraguay? Deel via de social buttons (rechts)!