•  

  Waar ligt South Georgia? 

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt South Georgia? | Dit is een vraag die wij regelmatig te horen krijgen van backpackers die hebben gehoord van de schoonheid van South Georgia en de prachtige natuur die je er kunt bewonderen. Het eiland is nog meer in trek gekomen bij reizigers door de natuurserie "Frozen Planet". Hier kwam de schoonheid van dit unieke eiland zo mooi in beeld, dat het op heel wat bucketlistjes terecht is gekomen. Ook al is het een klein (160 km lang en 30 km breed) en nagenoeg onbewoond eiland, je kunt er heel veel en prachtige dieren spotten en je kunt je middenin de ruige natuur vergapen aan vele soorten pinguins (zo heb je er de koningspinguïn, macaronipinguïn, kinbandpinguïn en de ezelspinguïn), maar ook de reuzenalbatros, de zuidpoolkip, zuidelijke zeeolifant en kerguelenzeebeer. Zoals je op de kaart kunt zien ligt het een behoorlijk stuk van de Zuid-Amerikaanse kust af. Het eiland ligt rechts van Argentinië temidden van de Zuid Atlantische Oceaan en de Zuidelijke Oceaan die ook wel de Zuidpoolzee, de Antarctische Oceaan of de Zuidelijke IJszee wordt genoemd. 

  Veel mensen denken dat het Europese land Georgië iets te maken heeft met de naamgeving van dit eiland, maar dat is zeker niet het geval. Het eiland heeft zijn bijzondere naam te danken aan de Britse ontdekkingsreiziger, zeevaarder en cartograaf; James Cook. In het jaar 1775 voer James Cook om het eiland om er vervolgens aan te meren. Een van de eerste dingen die hij deed was de naam van het eiland claimen, in naam van Groot-Brittannië. Hij noemde het eiland "Eiland Georgia" ("Isle of Georgia") en dus niet om het land Georgië te eren, maar om koning George III te eren.


  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op South Georgia. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geniet van deze South Georgia video


 • Goede waar ligt South Georgia pagina? Deel via de social buttons (rechts)!