•  

    Backpack reisroute Frans-Guyana

     



  •  

    "Een verdwaald stukje Europa"

     

    Backpack reisroute Frans-Guyana | Verstopt tussen Suriname en Brazilië vinden we Frans-Guyana, een verdwaald stukje Europa. Een stukje Frankrijk in Zuid-Amerika. Dit Franse departement in de Amazonia regio van Zuid-Amerika ligt aan de noord Atlantische oceaan en wordt tot de dag van vandaag geregeerd door Frankrijk. Je betaalt hier zelfs gewoon met de Euro! Het is een relatief klein, tropisch, zeer vochtig land dat duur en hoogst uitdagend is om te bereizen. De volgende route is dan ook goed voor 8 tot 12 dagen. Meer dan voldoende voor backpacken in Frans-Guyana.


  • Backpackroute Frans-Guyana



    Een uitdagend land om te bereizen. Start in de onofficiële hoofdstad van Frans-Guyana, Cayenne (de officiële hoofdstad is Parijs) en eindig op de heil eilanden (de eilandengroep Iles du Salut) waar je kunt genieten van veel natuur en wilde dieren en vogels. Wij hebben hieronder een backpackroute voor je uitgestippeld, die je als basis kunt nemen. Deze route brengt je langs Cayenne, Plages les Hattes in Awala-Yalmopo, Cacao, Tresor en Kaw natuurreserves, Kourou en Iles du salut.


  • Advertentie


  •  

    Cayenne


    Het klinkt wat vreemd maar de officiele hoofdstad van Frans-Guyana is logischerwijs Parijs. Desondanks wordt Cayenne gezien als de onofficiele Zuid-Amerikaanse hoofdstad van het land. Cayenne is waar de Caraïben, Europa en Zuid-Amerika samensmelten tot een relaxte en diverse stad. Bruisende markten en restaurants met verschillende internationale keukens vormen voor ons de hoogtepunten van deze multi-culturele stad. Vanaf Cayenne kan je tevens makkelijk dagtripjes maken naar Remire en Montjoly om een dagje aan het strand te besteden en te kiezen uit een van de vele activiteiten, waaronder: snorkelen, vissen en kite-surfen.


    Plages les Hattes, Awala-Yalmopo


    Plages les Hattes in Awala-Yalmopo is een 3 km lang strand dat ‘s werelds belangrijkste broedplaats is voor de lederschildpad. Tijdens het hoogseizoen (april tot en met juli) komen meer dan 80 lederschildpadden per nacht het strand op om hier hun eitjes te leggen die vervolgens tussen juli en september uitkomen. Awala-Yalimapo staat overigens bekend om de vele Amerindian (inheemse) dorpjes die je kan bezoeken met een cruise op de Maroni rivier.


  • Advertentie


  • Cacao


    Cacao ligt aan de Comte Rivier ten zuiden van de hoofdstad Cayenne. De hoofdbevolking van Cacao bestaat uit het Laotiaanse Hmong volk dat hier een Aziatisch dorp heeft opgericht, compleet met Aziatische architectuur, cultuur en sfeer en met (hoogstwaarschijnlijk) de beste noedelsoep van Zuid-Amerika. Vanaf het Cacao dorp kan je verder de rivier afpeddelen in een kano of je kan kiezen voor een hike door de schitterende landschappen van het mistige regenwoud.


    Tresor en Kaw natuurreserves


    Op 1,5 a 2 uur afstand vanaf Cayenne vind je de aan elkaar grenzende natuurreserves Tresor en Kaw. Waar je zwarte kaaimannen, diverse vogelsoorten en de rode ibis kan spotten. Over het algemeen worden deze natuurreserves per tour bezocht met lokale bootjes. Hierbij kan je kiezen uit een 24-uurs of 2- of 3-daagse tour waarbij je overnacht in een traditionele hut in een inheems dorpje. De comfort, veiligheid en kwaliteit van deze tours en de boten verschillen enorm. Doe dus goed je onderzoek voordat je een van deze tours boekt. Vraag bijvoorbeeld om de zachtere zitplekopties en eventuele schermen op de boot die je beschermen tegen de felle zon.


    Kourou en Iles du salut


    Op 14 kilometer afstand van de kustplaats Kourou, ligt de eilandengroep Iles du Salut, oftewel: de heil eilanden, waar in eerste instantie de kolonisten naartoe vluchtten om de uitbraak van de plaag op het vasteland te ontsnappen. De eilanden werden verder gebruikt voor het vastzetten van gevangenen die hier onder erbarmelijke omstandigen probeerden te overleven in tijden van kolonisatie. Tegenwoordig zijn de eilanden open voor bezoekend publiek om rond te kijken in de oude gerenoveerde gevangenis en veel van de overige oude gebouwen op de eilanden zijn omgetoverd tot hotels en toeristenwinkels of –bureaus. Verder kan je ook rondwandelen in de rijke en ruwe natuur van het eiland en kan je rondlopen tussen de wilde dieren en vogels die hier leven.


  • Goede reisroute Frans-Guyana pagina? Deel via de social buttons (rechts)!