•  

  Thuisvaccinatie.nl 

    • Thuisvaccinatie.nl | Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika, is een goede voorbereiding aan te raden. Onderdeel van je voorbereiding is het halen van vaccinaties (inentingen) die verplicht zijn of aangeraden worden voor de landen die je in Zuid-Amerika gaat bezoeken. Zo voorkom je dat je reis verstoord wordt door ziekte. In Zuid-Amerika moet je vooral vaccinaties halen om infectieziektes te voorkomen. Infectieziektes zijn vervelend en verzieken letterlijk uw reis, maar kunnen ook de rest van je leven verzieken en een grote impact hebben op je dagelijks leven. Daarom raden wij je aan om hier geen risico mee te nemen en te zorgen voor een goede bescherming door de juiste vaccinaties te halen voordat je naar Zuid-Amerika vertrekt. Welke vaccinaties je nodig hebt voor je backpackreis door Zuid-Amerika hangt af van de gebieden en bestemming(en) die je gaat bezoeken, maar ook van je gezondheid op het moment van reizen, reisduur en het type accommodaties waar je verblijft in Zuid-Amerika. Er zijn verplichte vaccinaties en vaccinaties die wij je adviseren om te halen. Je kunt een afspraak maken bij de GGD of kiezen voor een stukje gemak en comfort en een afspraak maken op Thuisvaccinatie.nl. Zij komen bij je langs om je in je eigen huis de in jouw ogen benodigde vaccinaties te geven. Kom je er zelf niet uit, dan kunnen zij je ook het juiste advies geven voor de vaccinaties voor jouw reis. Thuisvaccinatie.nl staat voor advies aan huis of op het werk, in de avonduren en zelfs in de weekenden en alle vaccinaties worden uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde medici, die precies weten wat ze doen.


 • Verplichte vaccinaties en inentingen

   

  Gele koorts is enkel verplicht in Frans-Guyana. Naast Frans-Guyana zijn er nog een aantal landen waar de gele koorts vaccinatie verplicht is, maar dan alleen als je in een ander land (waar gele koorts voorkomt) bent geweest voordat je in het betreffende Zuid-Amerikaanse land aan komt. Neem als voorbeeld Brazilië, hier komt gele koorts voor. Als je vanuit Brazilië de oversteek wilt maken naar Argentinië, dan is voor Argentinië de gele koorts vaccinatie verplicht om te hebben. Vlieg je direct vanaf Schiphol naar Argentinië, dan is de gele koorts vaccinatie niet verplicht omdat gele koorts in Nederland niet voor komt. Een zelfde soort constructie geldt voor BoliviaEcuadorGuyanaParaguay en Suriname. Naast de gele koorts zijn er geen verplichte vaccinaties voor Zuid-Amerika. Wel worden er vaccinaties geadviseerd.


 • Geadviseerde vaccinaties en inentingen

   

  Een geadviseerde vaccinatie is dus vrijblijvend en het niet halen van een geadviseerde vaccinatie zal nooit kunnen leiden tot het niet toegelaten worden in een land. De volgende vaccinaties voor Zuid-Amerika worden geadviseerd om te halen voordat je vertrekt. DTP vaccinatie (DTP beschermd tegen Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A vaccinatie, Gele koorts vaccinatie (zoals je aan het begin van deze pagina kon lezen, soms dus ook verplicht). Mocht je echt van plan zijn om een lange reis (langer dan 3 maanden) te maken door Zuid-Amerika, dan zijn aanvullende vaccinaties het overwegen waard. De medici van Thuisvaccinatie.nl gaan er graag met je over in gesprek en geven je een advies voor de aanvullende vaccinaties (toegespitst op jouw individuele reisplannen) in het Thuisvaccinatie.nl afzonderlijke reisadvies. Dit bevat ook advies en informatie over andere reisiger ziektes waar geen inentingen voor zijn, zoals diarree, Dengue, Schistosomiasis en ook Malaria. In het advies staan o.a. de Malaria gebieden die je gaat bezoeken en of het aan te raden is om er malariapillen voor te slikken of niet.


 • Plan een afspraak op Thuisvaccinatie.nl

   

  Wil je gebruik maken van de diensten van Thuisvaccinatie.nl? Neem dan snel een kijkje op hun website, die vol staat met goede en nuttige tips en handige blog- en reisartikelen om goed beschermd te gaan backpacken in Zuid-Amerika. Ze staan bekend om hun goede en unieke service en hebben in onze ogen marktconforme prijzen. Contact ze voor een persoonlijk vaccinatie advies op maat aan huis door ervaren medici die gekwalificeerd zijn. De afspraken zijn ook in te plannen in de avonduren en in de weekenden. Je krijgt ze vaak ook nog eens vergoed uit je ziektekosten zorgverzekering. Thuisvaccinatie.nl beschikt ook over een LCR registratie en HKZ certificatie.


 • Video Thuisvaccinatie.nl

   


 • Fan van Thuisvaccinatie.nl? Deel via de social buttons (rechts)!