•  

  Backpack reisroute Venezuela

   


 • Let op: Venezuela is een prachtig land een deze backpackroute Venezuela brengt je naar de mooiste plekken van het land, maar het land verkeerd tegenwoordig in een grote crisis en het is niet veilig om als backpacker rond te reizen. Je kunt op de hoogte blijven van de situatie in Venezuela en het bijbehorende reisadvies via de site van de rijksoverheid.


 •  

  "De uitdaging waard"


  Backpackroute Venezuela
  | Wegens een enorme inflatie en toename van criminaliteit in 2016 is backpacken in Venezuela tegenwoordig een enorme uitdaging. De beloning van een reis door dit land is echter de uitdaging waard. Venezuela is een land met een grootse diversiteit en aanbod aan avontuur. Het land is veel minder bereisd door backpackers en kent veel ruwe en "onontdekte" plekken en bestemmingen die meer dan de moeite waard zullen zijn om te ontdekken. Venezuela is een land met bijzondere schatten van moeder aarde die iedere backpacker versteld zal doen staan.  


 • Backpackroute Venezuela  Onderstaande backpackroute door Venezuela start in de hoofdstad van Venezuela, Caracas. De route brengt je via Caracas, Canaima, Merida en Isla Margarita, Los Roques Archipelo, Roraima, Delta del Orinoco naar het eindpunt Los llanos (Gran Sabana). Tijdens deze route kom je langs een aantal prachtige spots die het verrassende leuke land Venezuela je te bieden heeft. Wij hebben de route door Venezuela alvast voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Caracas


  Hoogstwaarschijnlijk is dit je startpunt voor een rondreis in Venezuela. De hoofdstad van Venezuela is helaas een gevaarlijke bestemming en biedt weinig voor de bezoeker. Plan hier zo min mogelijk tijd en bewaar je dagen voor de echte wonderen van dit land. Ook locals zullen je aanraden Caracas over te slaan, tenzij je hier vrienden of kennissen hebt bij wie je verblijft die de stad goed kennen.

  Canaima - Salto Angel


  Met een hoogte van maar liefst 979 meter is Salto Angel (de Angelwaterval) de hoogste waterval ter wereld en het hoogtepunt van het reizen in Venezuela. Houd er rekening mee dat de waterval ietwat lastig te bereiken is vanwege de ligging in het hart van de weelderige jungle. Je kan er namelijk niet over land komen. De dichtstbijzijnde bereikbare plaats is Canaima waar je kan komen met een vlucht vanaf Ciudad Bolivar, Puerto Ordaz of Isla de Margarita.


  Merida


  Merida is een van de relatief veiligere bestemmingen van Venezuela en dient als avonturiermagneet van het land. De stad is omringd door de bergen van de Andesgebergte en kent een zeer aangenaam klimaat en een culturele sfeer. De stad is een walhalla voor de echte avonturier met een keuze uit hiken, raften, mountainbiken, paragliden en meer!

  Isla de Margarita


  Een tropisch paradijs omhuld in chaos. Op Isla de Margarita vind je de mooiste stranden van Venezuela maar de chaos van de infrastructuur, het verkeer en de groeiende steden maken het een uitdaging om hier tot rust te komen. Wil je toch wat rust en minder stad? Dan kan je kiezen voor een van de vele omliggende eilanden waar je naartoe kan trekken vanuit Isla de Margarita.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Los Roques Archipelo


  Los Roques is het nieuwe Isla de Margarita. Isla de Margarita staat bekend om de mooiste stranden van Venezuela maar Los Roques biedt meer dan alleen stranden. Zo kan je hier eilandhoppen tussen de 300 eilanden en kan je al snorkelend of duikend de onderwaterwereld ontdekken.


  Roraima


  Bij het horen van ‘tafelberg’ denken de meesten al gauw aan Zuid-Afrika maar Roraima is het magnifieke onontdekte zusje dat bijna drie keer zo hoog is! Ondanks de hoogte van maar liefst 2810 meter, is het een van de makkelijkere tafelbergen ter wereld om te beklimmen zonder ervaring. Houd er echter wel rekening mee dat het weer en de muggen de klimomstandigheden lastig maken.


  Delta del Orinoco


  Een doolhof van eilanden, kanalen, rivieren en mangrove bossen. Het is de ideale plek voor een zoektocht naar piranha's, papegaaien, vleermuizen, apen en ander wild leven in hun natuurlijke leefomgeving. Het gehele gebied is net zo groot als België en wordt tot de dag van vandaag voornamelijk bewoond door lokale stammen. Je kan het gebied bezoeken met een drie daagse tour waarbij je in het regenwoud overnacht onder een schitterende en overvolle sterrenhemel.


  Los llanos (Gran Sabana)


  De Gran Sabana is de regio dat het zuidoosten van Venezuela beslaat en waar het land grenzen deelt met Brazilië en Guyana. Het gebied maakt deel uit van het Canaima Nationale Park en biedt je een kijk in het leven van anaconda’s, kaaimannen, honderden verschillende vogels, de Orinoco krokodil en zelfs miereneters en jaguars.


 • Video en kaart Venezuela

   


 • Goede reisroute Venezuela pagina? Deel via de social buttons (rechts)!