•  

  Backpack reisroute Uruguay

    •  

  "Speelplaats aan de Atlantische kust"

   

  Backpack reisroute Uruguay | Ga je backpacken in Uruguay, dan ga je genieten in een backpackers speelplaats aan de Atlantische kust. Veel backpackers razen door het land heen met een enkele stop in o.a. de hoofdstad Montevideo tijdens het oversteken vanuit Brazilië naar Argentinië of andersom. Maar er is in Uruguay veel meer dan alleen de hoofdstad Montevideo. Trek voor de onderstaande backpackroute 10 tot 14 dagen uit om meer van dit relatief kleine land in Zuid-Amerika te ontdekken. Uruguay is een veel minder populair backpackland dan Argentinië, Bolivia of Brazilië, toch is het zeker aan te raden om dit pareltje te bezoeken. Zo was ook Chris Zegers met BNN 3 op reis in Uruguay en dat beviel hem heel goed. Het mag dan een van de kleinste landen van Zuid-Amerika zijn, maar ook een van de veiligste en meest stabiele landen van Zuid-Amerika. Je kunt er zeker een prachtige backpackroute afleggen. Wees slim en bekijk van te voren alvast welke bestemmingen en bezienswaardigheden je zeker wilt aan doen in Uruguay. Wij hebben al wat vooronderzoek voor je gedaan en een leuke backpackroute uitgestippeld voor je die je langs een aantal hoogtepunten in Uruguay brengt. Doe er inspiratie op doen voor jouw eigen backpackroute door Uruguay.


 • Backpack reisroute Uruguay  Onderstaande backpackroute door Uruguay start in de hoofdstad van Uruguay, Montevideo (betekenis van Montevideo is "de zesde berg van oost naar west") en brengt je via Cabo Polonio, Punta del Diablo en Salto naar het eindpunt Colonia del Sacramento. Tijdens deze route kom je langs een aantal prachtige spots die het verrassende leuke land Uruguay je te bieden heeft. Wil je tijdens je reis door Uruguay genieten van de beste culinaire hoogstandjes voor een goede prijs, vraag dan met name de locals om de beste restaurant tips.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Montevideo


  De hoofdstad van Uruguay en de stad waar de helft van de bevolking van Uruguay woont. Geheel begrijpelijk als je kijkt naar de diversiteit van de stad. Ben je in Montevideo en heb je zin om een duik te nemen? Trek dan naar het strand. Heb je zin om je te verdiepen in historie en cultuur? Plan een dag in het historische centrum van Montevideo. Zin om een dagje te shoppen? Bezoek dan de enorme shopping malls en de boulevard, hier kun je shoppen tot je erbij neer valt. Genoeg activiteiten om je overdag te vermaken en in de avond het nachtleven van deze bruisende stad te ontdekken.

  Cabo Polonio


  Uruguay’s meest natuurrijke en diverse gebied. Verstopt tussen zandduinen en vissersdorpjes vind je dit nationale park dat gekenmerkt wordt door rustieke kustdorpjes. De sfeer is er uniek, de ruwe landschappen doen je even vergeten dat je in dit continent bent vanwege de uniekheid van Cabo Polonio.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Punta de Diablo


  Wat ooit een slaapstad was, bewoond door lokale vissers, is tegenwoordig uitgegroeid tot een populair onderkomen tijdens de zomer voor Argentijnen en Uruguayanen. Deze populaire strandbestemming is goed voor een dagje niksen aan de oceaan maar je kan hier ook surflessen nemen, kiteboarden, paardrijden of richting het nationale park Santa Teresa trekken voor een flinke hike die eindigt met een uitzicht op het schitterende landschap.


  Salto


  Het is misschien niet zo indrukwekkend groot als de Iguazu watervallen, maar de Salto Grande is een must-visit tijdens een bezoek in Uruguay. De waterval trekt grote groepen bezoekers vanwege de spectaculaire stroming van de Rio Uruguay. De stad Salto zelf is een relaxte spot om een dag of twee te hangen, te genieten van de warmwaterbronnen en de enorme indrukwekkende hydro-elektrische dam te bezoeken.


  Colonia del Sacramento


  Volgens de Lonely Planet is dit een van de top 20 bestemmingen van Zuid-Amerika en dat is niet voor niets. De volledig oud-koloniale stad van Colonia del Sacramento is benoemd tot UNESO werelderfgoed, vanwege de historische architectuur en de waanzinnige charme van deze oude plaats. Smalle straatjes en steegjes waar je eindeloos in verdwaald kan raken en de zon die ondergaat achter de Spaanse gebouwen maken dat je je voor even in de oud koloniale tijden waant.


 • Video en kaart Uruguay

   


 • Goede backpack reisroute Uruguay pagina? Deel via de social buttons (rechts)!