•  

  Backpack reisroute Brazilië

    •  

  "Het grootste land van Zuid-Amerika"

   

  Backpack reisroute Brazilië | Deze route kost over het algemeen veel tijd omdat er erg lange afstanden afgelegd moeten worden. Zuid-Amerika Backpackers die Brazilië aan doen verkijken zich hier wel eens op, maar met een oppervlakte dat 48% van het Zuid-Amerikaanse continent opslokt is Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika en een tropisch paradijs waar je maar geen genoeg van krijgt. De populairste stad van Brazilië is Rio de Janeiro. Rio is misschien wel de meest spectaculaire stad ter wereld en trekt daarom jaarlijks miljoenen bezoekers die de stad willen beleven. Maar Brazilië biedt meer dan alleen Rio de Janeiro. Ontdek bruisende steden, koloniale dorpjes, tropische regenwouden, paradijselijke stranden en gigantische moerassen. Wil je echt alle hoogtepunten van het land beleven, dan zal je hier drie maanden voor uit moeten trekken maar wij hebben geprobeerd de meest populaire en niet te missen hoogtepunten voor je samen te brengen in een backpack reisroute die je in vier tot zes weken kan afleggen tijdens het backpacken door het land van de Samba. Op zoek naar een totaal overzicht van de kaart van Zuid-Amerika? Kijk dan eens op onze kaart Zuid-Amerika pagina.


 • Route om te backpacken door Brazilië

 • Backpack reisroute Brazilië  Onze backpackroute tip door Brazilië start in de bekende badplaats Fortaleza en brengt je via de vulkanische eilandengroep Fernando de Noronha naar Recife, Salvador, Rio de Janeiro, Paraty, Sao Paolo, Foz de Iguazu, Pantanal en Manaus. Een tropisch en avontuurlijke mix van amazone, regenwoud, watervallen en prachtige stranden. Het is een geweldige route door een prachtig en veelzijdig land. Wij hebben de route hieronder al voor je uitgestippeld. Gebruik deze route als je plannen gaat maken om te backpacken door Brazilië. Je kunt de route exact aanhouden of als basis gebruiken en er zelf nog een eigen draai aan geven.


 •  

  Fortaleza


  Mooie stranden, een levendige cultuur en een shop walhalla maken Fortaleza een van de populairste bestemmingen van Brazilië. De badplaats is voor velen een verblijfplaats om als startpunt te gebruiken voor verschillende dagtrips naar nabij gelegen vissersdorpjes, duinen en paradijselijk afgelegen stranden.

  Fernando de Noronha


  Een vulkanische eilandengroep dat op 350 km afstand van de Braziliaanse kust ligt. De eilandengroep van Fernando de Noronha was Brazilië’s eerste marinepark, is voor maar liefst 70% internationaal beschermd en is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Tijdens je verblijf hier is de kans groot dat je een van de onbeschrijfbaar mooie stranden voor jezelf zal hebben aangezien er maar 420 mensen tegelijk op het eiland worden toegelaten. Boten naar het eiland vertrekken vanaf Fortaleza, Natal en Recife.


  Recife


  Ook wel het Venetië van Brazilië genoemd vanwege de vele waterwegen, kanalen en bruggen. Recife was gedurende de 17e eeuw een Nederlandse kolonie en de historische sporen hiervan zijn tot de dag van vandaag te zien. Dit maakt een wandeling door de stad een leerzame en mooie ervaring. Recife is een van de populairste vakantiebestemmingen van het land vanwege de vele hotels, de grote witte stranden, het heldere water en de omliggende koraalriffen.


  Salvador


  Een historische stad met een levendige cultuur, schitterende stranden en een van de grootste carnavalvieringen ter wereld. Salvador is een van de oudste steden van Zuid-Amerika en de historische charme druipt er vanaf. Een wandeling door deze kleurrijke stad vraagt om een opgeladen camera en een lege geheugenkaart.


  Rio de Janeiro


  Er bestaat geen plaats ter wereld spannender en levendiger dan Rio de Janeiro. Het is de meest bezochte stad in Zuid-Amerika en dat heeft het te danken aan de wereldberoemde bergen, de vele bezienswaardigheden, de levendige stranden en het grootse carnaval Festival. De stad staat erom bekend nooit te slapen en 24/7 in feestmodus te zijn.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Paraty


  Een waar paradijs op aarde. Een samensmelting van tropische regenwouden, watervallen, smaragdgroene wateren en kustgebergte. Paraty is een populaire toevluchtsoord op korte afstand van Rio de Janeiro en een must-visit tijdens je backpackreis door Brazilië.


  Sao Paulo


  Sao Paulo
   is de derde grootste stad ter wereld en de grootste stad van Zuid-Amerika. Wegens de talloze torenhoge gebouwen en het gebrek aan groen wordt de stad ook wel ‘de betonnen jungle’ genoemd. Ben je een kunstliefhebber? Dan kan jij je hier eindeloos vermaken in de vele galerijen en musea waar de stad om bekend staat. Vaak vliegen backpackers ook van Amsterdam naar Sao Paulo. Wil jij ook naar Sao Paulo vliegen? Bezoek dan onze pagina met tips en informatie over vliegtickets Sao Paulo.


  Foz de Iguazu


  Een van de mooiste natuurlijke wonderen ter wereld. Foz de Iguazu aan de Iguazu rivier vormt de grens tussen Brazilië en Argentinië. Het indrukwekkende watervallencomplex op zichzelf kent al een onbeschrijfbare schoonheid maar ook de omliggende parken zijn een waar spektakel van natuur met weelderig groene regenwouden en exotische dieren.

  Pantanal - Campo Grande


  Veel backpacker trekken naar de Amazone met de hoop hier wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te spotten, maar tevergeefs. Voor ruw en ongetemd oerwoud moet je in de amazone zijn maar voor het spotten van wilde dieren moet je uittrekken naar de Pantanal, het grootste moerasgebied ter wereld. Je bereikt de Pantanal vanuit Campo Grande.

  Manaus


  Het noordwesten van Brazilië bestaat vrijwel geheel uit Amazonegebied en Manaus is hier de ‘hoofdstad’ van. Het is de populairste Braziliaanse poort naar de Amazone maar ook de stad zelf biedt verschillende activiteiten en bezigheden om je een aantal dagen te vermaken.


 • Video en kaart Brazilië

   


 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Goede Brazilië reisroute pagina? Deel via de social buttons (rechts)!